Plantages rooien/plant klaar maken

Laatste jaar zijn we ons ook gaan toeleggen op het rooien van fruitplantages.

We doen alles in eigen beheer, van het rooien tem het diepfrezen van het preceel.

Hierdoor kunnen we alles mooi opeenvolgend inplannen. 

Wanneer de percelen niet herplant moeten worden kunnen wij deze indien gewenst inzaaien met gras.

Rooien fruitbomen

Voor het rooien maken we gebruik van een knipschaar op kraan.

We knippen de bomen af aan het grondoppervlak.

Dankzij onze westtech knipper vormen zelfs oudere bomen met grotere diameters geen probleem om te rooien.

Verhakselen/frezen

Na het rooien verhakselen we de bomen. De snippers worden afgevoerd voor biomassa.

Wanneer de bomen te klein zijn om te verhakselen beschikken we ook over de mogelijkheid om ze gewoon stuk te frezen en nadien mee in te frezen.

diepfrezen perceel

De achter gebleven stronken worden tot 35cm diepte stuk gefreesd met de diepfrees.

Na het frezen ligt het perceel egaal klaar zodat het opnieuw beplant kan worden. Of er een ander gewas gezaaid kan worden (mais, gerst, tarwe)